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フムスに関するchie19831203のブックマーク (2)

  • The best basic houmous recipe | Features | Jamie Oliver

    Houmous is proof that some of the best tasting things in life are the simplest to make. It can be rustled up with just six ingredients and requires no cooking – only a food processor. The houmous recipe below will give you perfect basic houmous, and also a solid base from which to work in terms of experimenting with flavours. Houmous is a chickpea-based dip, and a staple at any Levantine table spr

    The best basic houmous recipe | Features | Jamie Oliver
  • Hummus World,フムスワールド

    材料 ひよこ豆(水煮缶だと楽。でも乾燥豆のほうが断然おいしい!) ※ひよこ豆って何? タヒニ(練りゴマ。ゴマのペーストのこと。右の写真を見てね。)、 レモン汁(レモン半分で十分。酸味が好きな人はいっぱいでもいい!)、 オリーブオイル(少々。オリーブオイル好きな人はいっぱいでもおいしい!)、 塩(お好み。塩気が好きな人はいっぱいでもいい!)、 にんにく(ひとかけ。味が強まるよ。)、 しょうが(ひとかけ。親指くらいあれば十分。)、 スパイス(バジル、クミン、コリアンダーが一般的だけど、カイエンペッパーを入れれば辛くなるし、ブラックペッパーを入れてもパンチが効いておいしいよ。) ポイント!タヒニはゴマのペーストのこと。これが味の決め手になるよ。自分のお気に入りを見つけてね! 作り方 乾燥したひよこ豆の場合、6時間くらい水に戻してからやわらかくなるまでゆでる。(水煮缶は開けるだけ!

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